Trafikskola i Uppsala: Förbättra din körupplevelse med en handledarkurs

Att få körkortet i Uppsala blir enklare och mer givande med hjälp av en pålitlig trafikskola. Genom att delta i en handledarkurs i Uppsala kan du säkerställa att din privata övningskörning blir framgångsrik och säker.

För många människor representerar körkortet friheten att självständigt ta sig dit de vill utan att behöva förlita sig på kollektivtrafiken eller andra. Men innan du kan njuta av denna frihet, måste du först genomföra både övningskörning och förarprov. Om du önskar övningsköra hemma eller med en privat handledare, måste både du och handledaren delta i en handledarkurs i Uppsala.

En handledarkurs ger ökad kunskap och trygghet

År 2006 infördes handledarutbildningen i Sverige. På denna kurs får både du och din handledare omfattande information och utbildning om övningskörning samt vilka risker som kan uppstå. Kursen fungerar som en ovärderlig källa till kunskap för både dig och din handledare när det kommer till övningskörning och körkortsutbildning.

Oavsett om du väljer att genomföra en handledarutbildning i Uppsala eller på annan ort, kommer kursens innehåll och struktur att vara detsamma. Kursen är obligatorisk och båda parter, både du och handledaren, måste delta. För att vara en godkänd handledare måste personen vara minst 24 år gammal och ha innehaft körkort i minst fem år. Efter avslutad kurs måste handledaren ansöka om ett handledarbevis hos Transportstyrelsen.

Handledarkursen syftar till att öka både din och andra trafikanters säkerhet. Genom att du och din handledare förstår vad som krävs kan ni effektivisera er övningskörning och förhoppningsvis också göra den mer avslappnad. Kom ihåg att du endast får övningsköra tillsammans med din handledare. Om du önskar övningsköra med exempelvis båda dina föräldrar, måste även de genomgå handledarkursen.