Bussresor ett fantastisk sätt att upptäcka världen

Om man tänkt åka längre eller ta en tur i närheten är bussresor ett härligt färdsätt. Från sin plats njuter man av landskapet som passerar utanför fönstret.

Anton var eld och lågor för nu hade han hittat den ultimata presenten till sin fru. Hon, till skillnad från honom, älskade äventyr. Att upptäcka nya saker och platser hade alltid varit en passion. Det fanns dock en annan sak som de båda tyckte om och det var att njuta av ett gott glas vin.

Presenten skulle innebära lite av varje plus lite annat smått och gott. För några månader sedan hade han suttit på bilverkstaden och väntat på att bilen skulle bli färdig. På ett bord låg en broschyr som han började bläddra i. Det visade sig vara information om bussresor av olika slag.

Bussresa med upplevelser och gott vin

Nu stod han vid hustruns säng och höll en bricka med tända ljus, kaffe, en smarrig smörgås och en liten tårtbit. Samtidigt började han och deras fjortonårige son att sjunga ja må hon leva. När frun Lena vaknat till räckte han henne ett stort kuvert. Däri fanns bilder på biljetter, bussar, vindruvor och annat som små ledtrådar.

Han förklarade att de tillsammans skulle åka på en paketresa med buss längst tyska vinvägen. Vilket hon givetvis visste var det var. Han berättade om vingårdar med gamla anor, vackra vyer, god mat och dryck, en medeltida stad, en sparrisodling och massa annat medan hon satt och såg på honom med en lycklig min.