Vilken bambutandborste-grossist finns det?

Har du sett de senaste tandborstarna av bambu? De är helt och hållet gjorda av bambu och har sedan en tandborste av nylon. Nylonet bryts ju inte ner, men bambuträet som tandborsten är gjord av, bryts ju ner. Sedan någon kom på idén att tillverka tandborstar av bambu, har det formligen exploderat av bambutandborstar. Därför ger vi tips på vilka grossister som säljer bambutandborstar.

E-shoppar

Suztain.com har bambutandborstar, liksom e-handeln jordklok.se. Här finns även cnguestamenities, som är en kinesisk e-shop (inte helt rekommenderar dock). Som man förstår av namnet, så är tandborsten helt enkelt gjord av bambu, och inte plast. Men själva borsten är av nylon. Det ska bli intressant att se om vi inte kan få en tandborste som är helt och hållet nedbrytbar och har en borste av ett annat material än nylon.

4 miljoner jordlingar kan inte ha fel

Antagligen är det så här det är. Vi måste alla förändras om vi ska rädda vår planet. I mer än 40 år har forskarna rapporterat om hoten mot vår jord och mot klimatet. Många tänker och tycker att det är industrierna och fabrikerna som spyr ut koldioxid och som slukar energi från jorden. Så kan vi, människor göra åt det? Jo det är mycket vi människor kan göra åt det. Om vi, du och jag, börjar sluta konsumera saker som slukar energi, och slutar köpa saker ur fabriker och industrier som spyr ut koldioxid, så kan vi förändra dem.

Vi har makten som konsumenter

Fabrikerna och industrierna behöver pengar för att fortsätta tillverka sina saker. Pengarna får de när vi handlar och köper deras saker. Om vi slutar köpa deras saker, får de inte in några pengar och tillverkningen sinar. Alltså är det just du och jag som kan påverka fabrikerna och industrierna. Vi slutar köpa saker som inte är nedbrytbara. Vi slutar köpa saker som slukar energi. Vi slutar köpa saker som bryter ner vår miljö och vår jord. Det är inte barnen som ska ta ansvar för jorden. Det ska vi vuxna göra.