Flyttstädning Göteborg – vanliga frågor

Dags att flytta? Det finns många saker att tänka på i samband med att man sak flytta. Dels så handlar det om logistik: du måste säga upp abonnemang och försäkringar, ordna med en flyttbil, engagera vänner och se till att fixa kartonger. Dels så handlar det om det praktiska: ni ska bära, transportera och bära upp alla saker till den nya bostaden i Göteborg.

Steg tre – vila? Nej, nu kommer det som många glömmer bort. En flytt ska alltid avslutas med en flyttstädning i Göteborg. En flyttstädning är obligatorisk och man kan tvingas betala om man missar – eller fuskar – med den. Det är således viktigt att städa ur sig och förbereda och förenkla för de som ska flytta in. Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om flyttstädning i Göteborg, enligt följande:

Måste jag göra en flyttstädning?

Ja, om du inte har avtalat annat med de nya ägarna. Man kan exempelvis lämna kvar möbler mot att slippa städa. Om inte: det är bara att bita i det sura äpplet. På samma sätt som du förväntar dig en ren och fräsch bostad att flytta in i så kommer även andra att göra det.

Är en flyttstädning i Göteborg jobbig?

Det finns städningar och det finns städningar. En flyttstädning räknas som en av de absolut jobbigaste. Du ska städa och rengöra allt i din bostad och tillhörande utrymmen. Avloppen ska rensas, ugn och spis ska vara skinande, fönster ska putsas… Allt mellan golv och tak ska vara rent. Räkna med att det tar en dag!

Några tips om flyttstädning i Göteborg?

Det bästa tipset vi kan ge är att du kapitulerar. Det finns ingen skam i att anlita en städfirma för flyttstädningen. Det kostar inte så mycket – du kan använda rut avdraget – och det garanterar dig ett godkännande. Vi skulle definitivt råda dig att ta professionell hjälp och fokusera på att komma på plats i den nya bostaden istället!