När din älskade bil har gjort sitt

Vissa byter bil ofta medan andra behåller sina trotjänare tills motorn slutar gå, trots att de borde gjort sig av med den tidigare. Så vad gör man när bilen inte vill gå en enda meter till?

Stefan blev väldigt fäst vid sina bilar. Det var inga lyxåk och heller inga rariteter, men det spelade ingen roll. Han pysslade om sina fordon som om de vore levande varelser och skulle aldrig sälja någon av dem vidare till någon annan. Därför kom det sig att gården hade intagits inte av en, inte två, inte tre men fyra bilar. Eftersom ingen av dem kunde köras en enda meter till hade de blivit stående. Han visste helt enkelt inte vad han skulle göra av dem.

Tur att ungdomarna har koll

En fin ny Toyota parkerade framför huset där Stefan och hans bror Sven satt och fikade. Svens barnbarn hoppade ur bilen och spatserade bort till relikerna som stod parkerade längre bort. Vill du att jag hjälper dig att få bort dem, frågade han när han kom fram till bordet för att få sig en kopp. Det visade sig att han hade en kompis som jobbade på skroten.

Tre dagar senare kom en bärgare och hämtade bilarna för att ta dem till skroten. Föraren berättade om proceduren. Vi plockar isär och sortera alla delar. Farliga vätskor sorteras bort. Vissa delar kan återanvändas och säljs därför vidare. Metallen återanvänds och blir så småningom andra produkter. Stefan tyckte att det lät fantastiskt, och hans bilar fick ett värdigt slut. Läs mer om bilskrot på denna sida: bilskrotstockholm.nu